Colosseum

Bezienswaardig­heden in Rome

Colosseum

Samen met het Pantheon is dit het best bewaarde gebouw uit de geschiedenis van de eeuwige stad Rome. Geef het volk brood en spelen en je zult ze voor je winnen.

Wil je ook naar Rome? Boek nu!

Met die gedachte – gratis spelen en gesubsidieerd brood – is het Colosseum in zeven jaar tijd door slechts 40.000 slaven gebouwd. Er werden gevechten gehouden ter vermaak. Daarvoor getrainde krijgers stonden ‘in de ring’, maar ook krijgsgevangen of slaven werden hiervoor ingezet. Werd een gevecht te saai – wat nog wel eens bij die laatste groep het geval was – dan werden wilde dieren de arena binnen gelaten. Onder toeziend oog van maar liefst 50.000 man per keer zijn er duizenden mensen en nog veel meer exotische dieren vermoord.

In de film The Gladiator gebruikt de keizer zijn duim waarmee hij het lot van een gladiator bezegelt. Het is nooit bewezen dat de keizer dat daadwerkelijk deed. Het Colosseum dateert van 72 na Christus en is dus bijna 2000 jaar oud. De komst van het christendom leidde het einde van de spelen in. Dit was in de vijfde eeuw na Christus.

Het Colosseum is dagelijks te bezoeken van zonsopkomst tot zonsondergang. Ook voor het Colosseum geldt: koop je tickets online en print deze thuis. Tegenwoordig staan er van die Schiphol-poortjes bij de ingang van het Colosseum waar iedereen door moet, maar reizigers met een ‘skip the line ticket’ zijn dan ook daadwerkelijk binnen. Voor mensen die nog een kaartje moeten kopen, gaat de rij nog behoorlijk lang door. Die online tickets zijn wat duurder, maar het profijt wint het bij de meeste mensen van de lange wachtrijen.

Ontdekken in Rome

Meer  

Colosseum, Rome

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Italië

Meer