San Marcoplein (Piazza San Marco)

Bezienswaardig­heden in Venetië

San Marcoplein (Piazza San Marco)

Dit is de centrale plek waar alle toeristen komen. Dit Middeleeuwse plein staat vooral tijdens de zomermaanden ontzettend vol met mensen. Op het plein staan indrukwekkende gebouwen, zoals de San Marcobasiliek. Deze kerk bestaat uit verschillende bouwstijlen. Het is aan te raden om ook binnen een kijkje te nemen, maar de kans is groot dat je daarvoor even in de rij moet staan.

Boek nu een stedentrip Venetië

Op Piazza San Marco vind je ook de Campanile, een klokkentoren van 98 meter hoog. Aangezien deze toren in 1912 gereed was, is dit minst oude gebouw van het plein. Reden van de bouw is dat de oorspronkelijke Companile in 1902 was ingestort. Er werd vervolgens besloten om een exacte kopie te maken van deze toren. Dat is gelukt; de nieuwe toren past hierdoor perfect bij de historische gebouwen van het San Marcoplein.

Een andere bezienswaardigheid is het Dogenpaleis. In dit belangrijke paleis werd vroeger handel gedreven en vergaderd over belangrijke kwesties. Hier kun je je vergapen aan de mooie architectuur, de aanwezige kunstwerken en de fraaie kamers. Toch is er ook een keerzijde aan het gebouw. Of eigenlijk: aan het toenmalige regime. In het jaar 1600 werd er een brug gebouwd die het paleis en de gevangenis met elkaar verbond. Deze werd later de 'Brug der zuchten' genoemd. Door de ramen van deze brug was het mogelijk om nog één keer het daglicht te zien, voordat gevangenen werden opgesloten in de koude kerkers (Prigioni). Deze kerkers werden namelijk helemaal dicht gemaakt, als een doodskist... Je kon dus beter niet veroordeeld worden.

Ontdekken in Venetië

Meer  

San Marcoplein (Piazza San Marco), Venetië

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Italië

Meer