Piazza del Duomo

Bezienswaardig­heden in Milaan

Piazza del Duomo

Dit enorme plein wordt dagelijks veel bezocht door de Milanezen en toeristen. De grootste bezienswaardigheid is de Dom (Duomo Santa Maria Nascente): een enorme rooms-katholieke kathedraal, vol met beelden en torens.

Stedentripje Milaan? Zo geregeld!

Het duurde maar liefst zes eeuwen voordat de grootste kerk van Italië gereed was. Dan heb je ook wat: de Duomo is een bezienswaardigheid die zowel van binnen als van buiten, overspoeld wordt door toeristen.

Piazza del Duomo zelf is ontzettend levendig. Je moet je alleen niet al te druk maken over grote mensenmassa's en muzikanten die vals zingen. Op het plein kijk je je ogen uit: het is een bonte verzameling van allerlei mensen die allerlei kanten uitschieten. Richting de Dom, of toch naar een café?


Als je een volle portemonnee hebt, dan zijn er bij Galleria Vittorio Emanuele II volop mogelijkheden om het geld te laten rollen. Deze 19e eeuwse galerij met een glazen koepel, werd ontworpen door architect Giuseppe Mengoni. Het eindresultaat ziet er nog steeds schitterend uit. Sowieso is het interessant om daar even naar binnen te gluren. De bijbehorende winkels en eetgelegenheden zijn echter nogal duur.

Ontdekken in Milaan

Meer  

Piazza del Duomo, Milaan

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Italië

Meer