Rialtobrug (Ponte di Rialto)

Bezienswaardig­heden in Venetië

Rialtobrug (Ponte di Rialto)

Deze stenen brug over het Canal Grande was rond 1592 gereed. Voor die tijd lag op dezelfde plaats een houten brug. Toen al kreeg Venetië te maken met mensenmassa's en de houten brug bleek daartegen niet bestand...

Boek nu een stedentrip Venetië

Er moest dus een nieuwe brug komen die meer personen kon dragen en daarbij rekening hield met de scheepvaart. Hiervoor werden allerlei ontwerpen ingediend. Architect en ingenieur Antonio da Ponte bleek het beste plan te hebben: hij mocht de Rialtobrug herbouwen.

De meeste ontwerpen voor de nieuwe brug bestonden uit meerdere bogen, wat het vaarverkeer zou bemoeilijken. Bijzonder aan de huidige brug is dat deze bijna 23 meter breed is en dat deze uit één boog bestaat waar de schepen onderdoor kunnen varen. De bouw van de stenen brug vormde zeker voor die tijd, een behoorlijke uitdaging. Het resultaat mag er zijn.

Het uitzicht vanaf de Rialtobrug over het centrum van Venetië is fantastisch. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er zoveel toeristen op deze plek afkomen. Als je haast hebt, kun je ervoor kiezen om langs de randen te wandelen van de Rialtobrug. Je loopt dan tussen de winkels door. Onderaan de brug ligt het levendige plein Campo San Bartolomeo. Gezellig om daar een kijkje te nemen.

Ontdekken in Venetië

Meer  

Rialtobrug (Ponte di Rialto), Venetië

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Italië

Meer