Pantheon

Bezienswaardig­heden in Rome

Pantheon

Het Pantheon is in Rome het best bewaard gebleven bouwwerk uit de oudheid. De indrukwekkende lichtkoepel staat midden in de stad en is via zijstraatjes te vinden. Op iedere reiziger heeft het impact wanneer je de bocht om gaat en daar plots het immense Pantheon ziet staan.

Wil je ook naar Rome? Boek nu!

Een klein altaar in het midden van het Pantheon wijst erop dat het gebouw dienstdoet als kerk. Dat is dan ook de reden dat het nog behoorlijk intact is. Van godshuizen blijf je af! Alles staat er nog, al is al het marmer door de jaren heen geplunderd.

Wat het meeste opvalt is het open gat in de koepel. Als het regent in Rome wordt het Pantheon van binnen nat. Het water loopt via putjes weg. Waarom het negen meter grote gat er zit, is nog altijd niet ontdekt. Wat we wel weten is dat de doorsnede van het Pantheon 43,30 meter is en dat precies even hoog is. Het is een aanblik van perfecte harmonie. Het Pantheon diende ter inspiratie voor onder meer het Capitool in Washington.

Voor de zuilen van het Pantheon is een klein plein – Piazza della Rotonda. Daar is het ’s avonds gezellig eten met dus zicht op het Pantheon. Let wel: een Sinas kost hier 5 euro en een flesje Heineken 8 euro. Het eten in Rome is overal redelijk goedkoop, maar er wordt grof verdiend op de drankjes.

Ontdekken in Rome

Meer  

Pantheon, Rome

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Italië

Meer