Deel 2 Eerste kennismaking met Kathmandu

Deel 2 Eerste kennismaking met Kathmandu

Er zijn documentaires, je kent ze wel; camera's aan in New Delhi of Calcutta. Je denkt dat je het weet en dan opeens zit je er midden in en schreeuwen al je zintuigen: what the fuck!!!

Na de reis, vanaf Amsterdam tot midden in een taxi in Kathmandu, merk ik dat een deel van m'n zintuigen vermoeid wat afhaken. Dat wordt gecompenseerd door mijn mond, waarvan ik merk dat 'ie open hangt. Onze taxichauffeur is alles gewend en baant zich moeiteloos een weg door de brij van mensen en verkeer tot aan onze eerste stop in Nepal; Hotel Boudha Inn in de oudste stadswijk van Kathmandu: Boudha.

We zitten op de derde verdieping en om half zes 's avonds sta ik op 'ons' balkonnetje, weer met m'n mond open, een nu al legendarisch plaatje te schieten: zon en regen in Kathmandu.

's Avonds gaan we, met wat minuscule aanwijzingen van de hoteleigenaar en de herinneringen van mijn vrouw Belinda van vorig jaar, op zoek naar Garden Kitchen, net achter de imposante en historische Stupa. De Stupa is net weer uit de steigers, gerenoveerd na de beving van 2015. Mens overwint natuur.

We wagen ons door straatjes en steegjes, vragen her en der, ontwijken (veel) straathonden en eten uiteindelijk fantastisch in het verborgen paradijs tuintje van Garden Kitchen. Hamburgers met friet. Heerlijk! Hamburgers en friet? Echt niet!
Gevraagd en gekregen: echte originele Nepalese keuken. Smaakvol, kruidig, pittig en kleurrijk.
Hemel op je tong, wegspoelen en blussen met lokaal bier, alleen verkrijgbaar in 650ml flessen. Vervelend...

Met zaklantaarn aan terug naar het hotel, nog één biertje op het balkon, één moment genieten en indrukken laten na-echoën, daarna gaat de ventilator aan en het licht uit. Goodnight y'all, I'm on the top of the world.







0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie