Verre vrienden bezoeken in Azië

Verre vrienden bezoeken in Azië

Of we een keertje op de koffie willen komen in het Chinese Shenzhen? Over die vraag hoeven René en ik niet lang na te denken.

Azië heeft ons hart veroverd. Iedere reden om dit werelddeel te bezoeken grijpen wij met beide handen aan. Als een vriend van ons naar Shenzhen gaat, zijn we er al snel uit: we gaan hier afspreken.

Al snel bedenken we dat Shenzhen dichtbij Hongkong ligt dat stiekem ook al een tijd op onze verlanglijst staat. Hongkong is bovendien een handige stop voor veel luchtvaartmaatschappijen.

"En nu we toch naar Hongkong gaan, kunnen we dan ook niet een keertje naar Manila?" vraag ik mij hardop af. Daar wonen Filipijnse vrienden die ik graag weer wil ontmoeten. Plus: ik heb enorme heimwee naar de Filipijnen, sinds ik daar in 2013 ben geweest voor mijn werk.

Ik puzzel en schuif met vliegtijden. Als we op vrijdag de 13e terugvliegen (wat blijkbaar niemand wil), blijkt het best betaalbaar. We boeken drie Emirates-vluchten: Amsterdam-Hongkong, Manila-Dubai en Dubai-Amsterdam.

Als de tickets binnen zijn, stuiter ik een tijd door het huis. Nu worden alle plannen echt... We gaan naar Hongkong, de Filipijnen, Verenigde Arabische Emiraten (Dubai als stop-over op de terugweg) en China! Nou ja, Shenzhen is eigenlijk een heel klein deel van China, maar toch.

Op het laatste moment schiet me toch nog wat te binnen... Voor China heb je toch een visum nodig?

Aankomst in Hongkong: druk, maar verrassend efficiënt


Na zo'n veertien uur vliegen - en een tussenstop op Dubai - komen we aan in de miljoenenstad Hongkong. Alles verloopt voorspoedig en snel. Niks lijkt mis te kunnen gaan. Toch?

Lees het hele verhaal: Aankomst in Hongkong: druk, maar verrassend efficiënt

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE

REISDAGEN TIJDLIJN